Търсене

Каталог

Пясъкът като средство за забавление и обучение

Ваканцията свърши и децата отново тръгват на детска градина и училище. Смяната на обстановката и режима е изпитание както за децата, така и за техните родители и учители. За да направите прехода по-лесен и приятен, предложете на децата интересни игри и занимания с образователни елементи. Детските психолози често препоръчват пясъка като един от основните предмети за игра на деца от 3 до 6 години. „Той е вещество, което събужда интереса и любопитството на малчуганите и позволява да се правят необичайни и чудесни неща. Пясъкът насърчава спонтанния интерес към природата на осезаемите неща в света”, твърди американският психолог д-р Фицхю Додсън.

Макар повечето игри с пясък да се случват на открито, лесно можем да ги пренесем и на закрито. Пясъчната табла е много подходящ продукт за целта. Тя е създадена в съответствие с принципите на Мария Монтесори и е чудесно средство за релаксация и развиване на уменията, предшестващи писането. Идеална е за развиване на концентрацията, креативността, координацията око-ръка и основните умения за определяне на посоките ляво/дясно.

Пясъкът като средство за забавление и обучение


Поставете я на пода или върху маса в стаята и дайте възможност на децата да развихрят въображението си! Покажете им как да рисуват с плавни движения върху пясъка, а после украсете рисунките с различни материали като мъниста например. За допълнителен специален ефект може да поставите цветна хартия или фолио под стъкленото дъно на таблата, за да получите интересен фон на рисунките. Допълнителните аксесоари като валячета, гребла, четки, пясъчни писалки, бодливи топки, магнитни калинки, шаблони и формички ще доставят истинско удоволствие на децата и ще ги забавляват в продължение на часове.

Повече информация ще откриете ТУК 

 

Facebook Like Box

Контакти

БЛАНИКО ООД тел.: 0882 700 306
info@specialnite-deca.com Работно време: понеделник – петък
10:00 – 17:00

Препоръчано