Търсене

Каталог

Цветовете в сензорната зала

Цветът на стаята зависи от вас! Много стаи се боядисват в бяло, за да се осигури достатъчно площ за проектиране на мотиви и изображения. В действителност проектирането върху завеси или проекционен чадър или палатка ще направи изображенията по-достъпни за потребителите. 

Специално внимание трябва да обърнете на контраста на цветовете в стаята. Освен че повечето хора намират белите стаи за твърде стерилни и болнични, цветовете в тях ще помогнат на хората със зрителни нарушения да се ориентират по-лесно в пространството. Не забравяйте, че ако наблюдавате светещи фиброоптични влакна срещу бяла повърхност, ще получите по-малко визуално въздействие, отколкото ако ги поставите на тъмен фон. Това се отнася и за ефекта от другите светлинни уреди. 

Стаите в два цвята (тъмно сиво и бяло например) са много добро решение, тъй като осигуряват необходимия контраст. Може да оставите тавана и пода бели, а стените – тъмни. Добра идея е вратата също да бъде в бяло, за да помогне за ориентацията в пространството. Помещението може да бъде и в пастелни тонове, но тогава трябва да се погрижите за необходимия цветови контраст с други средства (например цветовете на мебелите, подовата настилка или отделни обекти). 
  Тъмна сензорна зала

Тъмна сензорна зала Тъмна сензорна зала


  

Facebook Like Box

Контакти

БЛАНИКО ООД тел.: 0882 700 306
info@specialnite-deca.com Работно време: понеделник – петък
10:00 – 17:00

Препоръчано