Търсене

Каталог

Начало  /  Език и говор  /  Електронни устройства  /  Слушалки Forbrain

Слушалки Forbrain

480.00 лв.
Добави в кошницата

1

 
 
 
 
 
 
vote data
Каталожен номер Слушалки Forbrain: BLA2004

Forbrain® са слушалки с костна проводимост. 
Използват се при проблеми с:
 
ГОВОРА – подобрява плавността и ритъма на речта, произношението, звуковата дискриминация, за да се постигне по-ясна и ефективна комуникация.
ВНИМАНИЕТО - динамичният филтър на Forbrain тренира мозъка да бъде по-внимателен, като подобрява не само вниманието, но и слуховата обработка и сензорната интеграция.
ПАМЕТТА - Forbrain помага на хората да подобрят краткосрочната памет, която оказва влияние върху умения като четене, писане, водене на диалог.

ТЕХНОЛОГИЯТА 
Слушалките Forbrain® използват висока честота на вибрации, за да подпомогнат продуцирането и преработката на звукове. Патентованият електронен динамичен филтър блокира шума от околната среда, като в същото време изолира и усилва гласа на потребителя. Звукът от слушалките се предава чрез костите и костната проводимост, а не през ушите или въздушната проводимост, към нервната система и мозъка.

Подобрено внимание към сетивния стимул, дължащо се на костната проводимост
„Собствения си глас чуваме чрез костите“. Говорните звукове се продуцират благодарение на трептенето на гласните струни. Тези вибрации се предават на първо място чрез костната проводимост и чак след това посредством въздуха и тъпанчето на ухото. Ето защо, когато говорим и запушим ушите си, продължаваме да чуваме гласа си без проблеми. Костната проводимост предотвратява загубата на звукова информация, която може да възникне при предаване на звуковите вълни по въздушен път и шумна околна среда. 

Целта на Forbrain® е да усилва предаването на звука чрез костната проводимост. Благодарение на слушалките за костна проводимост, оборудвани с микрофон с висока чувствителност, потребителят подобрява възприемането на собствения си глас и става по-внимателен към това, което сам казва. Това улеснява анализирането и осмислянето на предаваната информация.

Тъй като слушалките Forbrain® се поставят върху слепоочията, а не върху/в ушите, това позволява на потребителя да продължи да възприема безпрепятствено всички звуци от околната среда.  По този начин той се научава да се концентрира върху собствения си глас, без да елиминира случващото се наоколо. Докато използва Forbrain®, той може да слуша и комуникира нормално с други хора (родители, учители, терапевти, треньори и др.).

По-добра сетивна информация благодарение на динамичния филтър
Forbrain® е оборудван с динамичен филтър, който реагира на силата на гласа. Той е предназначен да усилва високите честоти и същевременно да намалява ниските. Благодарение на това потребителят чува собствения си глас филтриран (т.е. без колебания и контрасти във височините на тона). Резултатът от това ново възприятие на звуковете е незабавно и несъзнателно подобряване на качеството на гласа и ритъма на речта. Наред с това възприемането на високочестотни звуци оказва положително влияние върху работата на мозъчната кора. 

Динамичният филтър подобрява не само слуховата преработка, но и дейността на вестибуларната система, двигателния контрол, постуралния контрол, моторното планиране, баланса и пространствената ориентация. Резултатът е подобрено качество на гласа и ритъма на речта, подобрено слушане, по-добра концентрация на вниманието, повишено самочувствие. 


ПРОТОКОЛ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОГРАМИ
Слушалките Forbrain® могат да се използват ежедневно по време на четене, говорене, участие в клас или в битови ситуации. Достатъчни са 15 минути говорене на микрофона и съответно чуване на собствения глас през слушалките, за да се стимулира и подкрепи слуховото възприемане и преработка на информацията.
Продължителност на програмата – от 6 до 10 седмици (след това може да бъде повторена).

При малки деца – 10 мин./ден
- при затруднения в говора и артикулацията

При деца на възраст 5-15 години – 15 мин./ден
- при дефицит на внимание и концентрацията му
- при проблеми с четенето
- нарушения в работната памет
- при затруднения в говора и артикулацията

При тийнейджъри и възрастни – 20 мин./ден
- при затруднения в говора и артикулацията
- липса на увереност
- липса на енергия
- при лоши характеристики на гласа
- прозодични нарушения, фалшиво пеене

При възрастни – 30 мин./ден
- липса на енергия
- нарушения в паметта
- говорни и флуентни нарушения

Интензивна програма (минимална възраст 15 год.) – 3х20 мин./ден
- при подготовка на устни презентации
- при учене на текстове наизуст
- подготовка на уроци и домашна работа
- подобряване на самочувствието

Специална програма (с професионална подкрепа)
- слушалките Forbrain® могат да се използват като помощно средство в терапевтични и образователни програми.

Слушалките Forbrain не заместват логопедичната терапия. Те я допълват и оптимизират. 
 
 
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ
Самостоятелно
- четене на глас
- произношение и езикова изява на роден и чужд език
- подготовка за изнасяне на реч
- подготовка на уроци
- пеене …

С родители
- трениране на четивните умения
- подготовка на домашни работи
- съставяне на изречения
- комуникация

С професионалисти
- терапевти, учители, обучители – различни упражнения по време на терапевтични сесии
 
 
ПРИМЕРНИ УПРАЖНЕНИЯ
За възрастни:
Музикалност: Пейте на глас текста, който четете.
Ритъм: Прочетете стихотворение, като си поемате дъх в края на всеки ред.
Плавност: Прочетете текст, като си поемате дъх на всеки 3 или 4 думи, независимо от смисъла и пунктуацията.
Акцентуване: Прочетете на текст, като правите акцентни паузи, сякаш говорите пред публика.
Гласови упражнения: Прочетете текст, като променяте силата на гласа си на всеки 5 секунди, от много слаб до силен и обратно.
Запаметяване: Прочетете на глас текст и го повторете незабавно, без да гледате текста.
Диалог: прочетете комикс или диалогичен текст, като казвате отделните реплики с различен глас.

За деца:
Съвместно четене: Четене на текст заедно с детето. Скоростта ви на четете трябва да е като тази на детето, без да спирате, когато то допуска грешка или се колебае
Ехо: Четене на текст заедно с детето. Гласът на възрастния препокрива гласа на детето с +/- 1 секунда, за да забърза или увеличи неговото темпо на четене
Запомняне: Прочетете няколко думи, изречения или поезия, които детето трябва да повтари незабавно, без да чете.
Диалог: Прочетете комикс или диалогичен текст, като казвате отделните реплики с различен глас.
Измисляне на история: Съставете история заедно с детето, като всеки измисля по едно изречение и така се редувате (може да използвате и фигурки, с които за разиграете историята).
 
 
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Forbrain е безболезнен и неинвазивен сензорнно стимулиращ апарат. Както всяко стимулиращо средство, Forbrain може да възбуди и да умори потребителя по време на сесиите. 
Слушалките Forbrain НЕ СА подходящи за:
• Деца под 3 години
• Хора с болест на Паркинсон
• Хора със загуба на слуха в двете уши над 80%
• Хора, носещи кохлеарни импланти
• Хората с епилепсия (освен по препоръка от специалист)
 
 
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Може ли Forbrain да се използват за деца, които не говорят?
Да, ако детето е на възраст 3 или повече години и може да издава звуци. Процесът на проговаряне включва в себе си и когнитивен процес на самокоригиране. Forbrain може да улесни появата на речта, като помогне на детето да възприема по-добре собствения си глас. В случаите на забавяне на говора Forbrain трябва да се използват като помощен инструмент, подкрепящ основната логопедична терапия.

Може ли Forbrain да се използват от лица, които са хипо- или хиперсензитивни към слухови стимули?
Да, но регулирайте силата на звука на микрофона, така че използването на Forbrain да бъде приятно за човека. Ако се появи прекалено силен дискомфорт, употребата на Forbrain трябва да се спре незабавно.

Може ли Forbrain да се използват при заекване?
Forbrain не е предназначен за терапия на заекване и не може да се разглежда като класическа система за забавяне на обратната слухова връзка. На практика обаче много хора със заекване го използват под ръководството на логопед. Въпреки това, причините за заекването са много разнообразни и Forbrain не може да бъде препоръчан като помощно средство за лечението му.

Може ли Forbrain да се използват за подобряване на слуха?
Forbrain не е предназначен да замени или подобри слуха или да замести слухов апарат. Слушалките могат да улеснят възприемането на собствения ви глас и да подобрят комуникационните умения на хората с частична загуба на слуха. Посредством костната проводимост на звука Forbrain стимулира слуховата система и по този начин може частично да компенсира липсата на звукова стимулация.

Може ли Forbrain да се използват непрекъснато в продължение на няколко часа?
Не, не се препоръчва. Forbrain е стимулиращо средство. Продължителната употреба може да ви умори и да станете непродуктивни.

Може ли Forbrain да се използват редовно? В продължение на няколко месеца?
Както всяко обучение или тренировка, упражненията с Forbrain трябва да се повтарят и да се затвърждават, за да имат ефект. Няма ограничения за употребата на Forbrain във времето особено ако се опитвате да се усъвършенствате. Идеалната тренировъчна програма е с продължителност около 10 седмици, следвани от период на почивка, през който мозъкът се учи да функционира без помощта на устройството. След това цикълът може да се повтори. Можете да използвате устройството и интензивно в продължение на няколко дни, за да се подготвите за специално събитие (интервю, реч, изпити и т.н.).

Сертифициран продукт ли са слушалките Forbrain?
Forbrain имат следните сертификати: CE, ROHS, FCC и UN38.3. Следователно, устройство е официално одобрено за пускане на пазара.

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ
Тип високоговорители: Двойни, с костна проводимост
Чувствителност: 100 ± 3dB
Тип микрофон: заден електронен кондензатор
Чувствителност: -60dB ± 3dB
Режим на работа: до 6 часа
Зареждане на батерия: около 3 часа (с USB кабел)
Тегло: 50 гр.
Цвят: черен със сини подложки на преобразувателите
Размер на кутията: 190x165x63 мм
Гаранционен срок: 2 години
 
 
Редовна цена на сайта на производителя: 279€
 
Специална цена за БГ: 480,00 лв. с ДДССлушалки Forbrain
Слушалки Forbrain
Слушалки Forbrain
Слушалки Forbrain
Слушалки Forbrain
Слушалки Forbrain

Изпрати запитване за продукта

Забележка: Всички полета са задължителни. Препоръчително е писането на Кирилица

Изпрати запитване относно Слушалки Forbrain до фирмата, която предлага продукта.
Лице за контакт
Телефон
/пример: 02999999; 3593255555/
E-mail
моля, въведете валиден E-mail
Запитване
Населено място
пример.: гр. София, с. Каваците (Бургас)
 
принт версия

Facebook Like Box

Контакти

БЛАНИКО ООД тел.: 0882 700 306
info@specialnite-deca.bg Работно време: понеделник – петък
10:00 – 17:00

Препоръчано