Търсене

Каталог

Начало  /  Език и говор  /  Буквенка

Буквенка

16.00 лв.
Добави в кошницата

1

 
 
 
 
 
 
vote data
Каталожен номер Буквенка: 1002

Буквенка e компютърна образователна програма-игра с българските букви, срички, думи. Предназначена е главно за деца в предучилищна възраст (4-7 г.), но е интересна и за деца на 8-10 години.

• Предизвиква интереса на децата към буквите, сричките, писането на думи по един по-привлекателен за тях начин - като компютърна игра 
• Укрепва у децата позитивна нагласа към света - с красиви илюстрации, актьорско присъствие в озвучаването, поощтряване с награди на търсенето и откривателството
• Изгражда самочувствието на децата като българи - играта представя българските букви, срички, думи, атмосферата и героите от родните горски приказки

Чрез БУКВЕНКА децата с удоволствие и радост научават българските букви, упражняват сричките и пишат думи. Любими герои от българските горски приказки "говорят" на детето и "одобряват" неговите постижения. Буквите се представят с анимация и музикален съпровод от инструмент, чието име започва със същата буква. Играта е богато илюстрирана от художника Милен Личков в традиционен национален дух. Детето има стимул да открива верните отговори, да показва сръчност и досетливост чрез наградите лепенки. С тях то подрежда красивия компютърен "Албум за награди".

БУКВЕНКА включва игрите:

Представяне на буквите с анимация и музика 
При натискане с мишката върху буквата се появява илюстрация на предмет, танц на буквата и музика от инструмент, чието име започва със същата буква! Името на инструмента се вижда, ако се движи мишката над картинка "ноти". Буквите са разделени на групи според изучаването им в буквара. Преминаване към следващите групи букви - чрез Мечо, а към следващите игри - чрез Ежко, Зайко, Костенурката и книгата албум.

Сглобяване на буквите
С мишката детето хваща част от буквата и я поставя на съответното място. При успешно подреждане Ежко поздравява и дава награда - цвете. След три успешно сглобени двойки букви се показва и новата лепенка за "Албума за награди".

Игра с кубчета
Зайчето пита за кубче с определена сричка. При правилен отговор се построяват различни модели от кубчета. При завършване на всеки от моделите от кубчета, започва малка изненада ... моделът се раздвижва под звуците на музика. Появява се и награда - лепенка. В играта са обхванати са всички срички и буквосъчетания за съответните групи букви от буквара.

Падащи букви за думи
Детето хваща с лупата движеща се буква (натиска десния бутон на мишката, като го задържа) за думата, която е показана с картинка. Опитва се да я постави на мястото й под картинката (отпуска бутона на мишката). Ако това е правилната буква, при пускането, тя ще остане там, а ако не ... ще избяга отново. Нови думи с картинки се зареждат от стрелката в текущата картинка на думата. При правилно написана дума - поздравления и награда.

Албум за награди
Анимиран албум с авторски картини, където децата подреждат лепенките, спечелени при техните успехи в другите части на играта. Включени са темите: Горска площадка за игра, Улица в гората, Влакче, Стаята на Мечо, Цирк, Любовта на мама.
 
Инсталиране на играта:
Играта работи на компютри с операционна система WINDOWS 95,98,2000, NT, XP. Стартира се сама при поставяне на диска в дисковото устройство или от файла BUKVENKA.exe от компакт-диска на играта. 
 
БУКВЕНКА е одобрена от Министерство на образованието и науката като учебно помагало по български език за предучилищна подготовка със заповед № РД 09-573/ 17.05.2004 г. на Mинистъра на образованието и науката.

* Цената е за ползване на продукта на един компютър в домашни условия. За ползване на продукта в училища, детски градини, детски клубове, занимални и други - моля, свържете се с нас.
Стойността на доставката не е включена в цената на артикулите. Повече информация ще намерите в раздел „Общи условия”.

БуквенкаБуквенка
БуквенкаБуквенка
БуквенкаБуквенка

Изпрати запитване за продукта

Забележка: Всички полета са задължителни. Препоръчително е писането на Кирилица

Изпрати запитване относно Буквенка до фирмата, която предлага продукта.
Лице за контакт
Телефон
/пример: 02999999; 3593255555/
E-mail
моля, въведете валиден E-mail
Запитване
Населено място
пример.: гр. София, с. Каваците (Бургас)
 
принт версия

Facebook Like Box

Контакти

БЛАНИКО ООД тел.: 0882 700 306
info@specialnite-deca.com Работно време: понеделник – петък
10:00 – 17:00

Препоръчано